20-22 augusti: Eco Now

Då var det dags att ge en recension av mässan Eco Now som hölls på Kistamässan för första gången nånsin!
I och med premiären av eventet visste vi ju inte vad som kunde förväntas, men vi antog att de som besökte mässan skulle ta emot oss med öppna armar.


Uppackning Eco Now

Det var en mycket fin mässa och som innehöll väldigt många spännande aktörsmontrar - allt mellan miljöhimmel och jord. Det som dessvärre var synd var att det var extremt få besökare, kanske uppemot 30 personer som gick förbi vår monter dag 1 (torsdag). Dag 2 ökade antalet vilket var kul då fredagen innehöll ett seminarium som hölls av Djurens Rätt´s egna Leo Mille och Gabriella Terneborg som talade under rubriken "Vad har djurvänlighet med miljövänlighet att göra". Seminariet innehöll många faktum som de flesta av besökarna inte alls hade någon aning om. Detta ledde till många frågor efter seminarietiden på stora scen.


Leo Mille (vice ordförande) och Gabriella Terneborg (ansvarig för konsumentfrågor) höll ett mycket spännande seminarie. Mer av sånt!

Det som var fascinerande var att de få besökarna som var på mässan inte verkade kännas vid köttätandets miljöförstöring (vilket i sig står för mer förstöring än hela transportindustrin!), trots att de flesta var "pålästa" och engagerade i miljöfrågor....intressant.

En annan sak, som också Leo påpekade under seminarietiden, är att arrangören bör inför nästa år tänka på att sälja vegomat på mässan. Det känns som att vegomat på en miljömässa bör vara en självklarhet ; )


Vår finfina monter på Eco Now!

Text: Susanne Westerlund
Foto: Jonas Eilertsen, Susanne Westerlund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback