6 September: Rödgrön samarbetsdag i Kungsträdgården

Med anledning av att valet sakta men säkert börjar stunda anordnade oppostitonspartierna en rödgrön samarbetsdag i Kungsträdgården i början av september. En minigala vars syfte var att i ett lättsamt forum ge väljare en chans att få lära sig mer om blockets planer. Givetvis tackade Djurens Rätt ja till inbjudan som gavs. Att vara där och föra talan åt samhällets kanske mest förtryckta grupp kändes som en självklarhet för oss när det ska snackas framtidsvisioner. Vi vill dock understryka att Djurens Rätt är 100% partipolitiskt obundna och med glädje deltagit om samma slags evenemang anordnats av blocket med lite blåare nyanser.

 

 

Partiledarna och språkrören fick varsin presentbag som tack för att de svarade på vår enkät om djurpolitik.

Partiledarna och språkrören fick varsin presentbag som tack för att de svarade på vår enkät om djurpolitik.


 

Den gassande solen var ett ganska centralt inslag denna dag. Tempen på Kungsan var också för i övrigt väldigt hög i den meningen av att det var helt smockfullt med nyfikna diskussionssugna människor. Detta angenäma faktum bidrog till att riktigt många kom fram till Djurens Rätt för att prata, fråga, shoppa eller bli djurfadder. Snack om djurrätt och djurskyddspolitik kompades i bakgrunden av sköna toner från diverse artister och band, värvat med lite mellanaktssnack från konferencier Hans Rosenfeldt.

 

 

Protestlistan för en åttatimmarsgräns på djurtransporter inom EU var populär som vanligt. (du har väl skrivit på? http://www.8hours.eu/?lang=se)

Protestlistan för en åttatimmarsgräns på djurtransporter inom EU var populär som vanligt. (du har väl skrivit på? http://www.8hours.eu/?lang=se )

 


Alexandra snackar politisk påverkan med en nyfiken besökare

Alexandra snackar politisk påverkan med en nyfiken besökare.

 

 

Vårt infotält var beläget ganska nära scenområdet, precis bredvid ett provisoriskt korvstånd. Kanske kan låta som en av livets ironiska slumper. Men vad var det som såldes, om inte Astrid och Apornas supergoda sojakorvar! Man slapp fundera över vad man skulle fixa på sin matpaus med andra ord.

 

Kan väl bara konstatera att det kändes rätt så fantastiskt bra att få lämna dagen med lite lättare materialkartonger, lite större medlemskår och en stor tro på att det här med djurs rättigheter faktiskt verkar vara något som folk tycker ingår i angelägen politik.

 

 

Text: Tina Hogevik

Foto: Roger Pettersson


Kommentarer
Postat av: Christian Holmberg

Ni hade ett riktigt trevligt tält med ett bra syfte. Hoppas att flera skriver på 8-timmarslistan!

Keep it up!

2009-09-21 @ 00:45:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback