20 augusti: RIX FM Festival

20/8 var det dags för Rix FM-festivalen i Vasaparken i Norrköping. På plats var Therese Johansson, Maja Engström, Ulf Boierz och Annette Karlsson och delade ut material från kl. 15.00 till 19.30. Dagen till ära fanns det cirka 25 000 människor att välja bland, så materialåtgången var hög och stämningen i parken var på topp i det soliga varma vädret. Under kvällen kunde man lyssna på Martin Stenmarck, EMD, Måns Zelmerlöw, Janet, Kim, Agnes och Lili och Susie. Det var de sistnämnda artisterna som förgyllde kvällen. Vi fick nämligen en pratstund med systrarna Päivärinta.

 

src=http://www.djurensratt.se/portal/pls/portal/docs/1/3866058.JPG

"Alla som arbetar för djuren är hjältar, och vi behöver alla hjälpas åt i arbetet".

Det var Lilis och Susies hälsning till Djurens Rätts medlemmar (och alla andra som på något sätt hjälper djur i någon form) då de träffade organisationens lokalavdelning för Norrköping/Söderköping under Rix FM festivalen. De berättade att de var mycket glada över att se oss där, berättar ordföranden Therese Johansson. De sjungande systrarna Lili och Susie är sedan länge kända djurvänner och Lili är även grundare av stiftelsen ”Djurens ö”, som även är namnet på den tv-serie som sändes i våras.

 

src=http://www.djurensratt.se/portal/pls/portal/docs/1/3866059.JPG
Therese Johansson blir fotograferad mellan systrarna samt hinner fånga dem för en kort intervju.


Under intervjun dök frågan upp om de stött på några fördomar mot dem som djurrättsaktivister?:

- Vi har inte mött några fördomar mot oss för att vi kämpar för djuren, tvärtom, vi får väldigt många att ändra åsikt och visa respekt för det vi känner för djuren och det känns himla bra.

Vidare följer en möjlig förklaring till vart det stora djurintreset kommer ifrån:

- Vi har nog båda fått vårt djurintresse från våra föräldrar som själva var djurintresserade, och även lät oss ta hem en massa olika djur. Vi räddade djur även när vi var yngre, jag (Lili) har utvecklat ännu mer det här med djuren och det som känns så kul nu är att både fortsätta med djurarbetet men också sjunga eftersom artisteriet ger många tillfällen att förespråka djuren i media o många lyssnar…

Vi var som sagt väldigt glada över denna intervju. Ännu en bonus var att vi kunde kontakta dem om vi skulle genomföra något event och då skulle de hjälpa oss med priser inför en ev. lottförsäljning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback