29 augusti: I ett blåsigt Helsingborg gick receptutdelningen med vindens fart!

Efter en toppendag i Halmstad begav vi, Benny och jag, oss av till Helsingborg. Där finns Anna, en helt suverän kontaktperson för stadens ungdomsgrupp. Hon välkomnade oss in i sitt hem. Väl där hann Benny och jag sitta ned och prata om dagen i Halmstad, planera lite för Helsingborgsdagen och även prata lite planer inför hösten - för nu är den nog nästan här, hur gärna man än skulle vilja hålla kvar vid sommaren.

Lite mer dramatiskt blev det senare på kvällen, när Bennys kattallergi trotsade allergitabletterna och till slut tvingade honom att släpa med sig täcke, kudde och sovsäck för att istället sova i vår turnébuss. Huvva. Jag känner att jag är väldigt glad över att ha sluppit ifrån djurallergier.

Så är det då dags för sommarturnéns allra sista dag. Vi ställer oss på en skönt bilfri, men ganska blåsig, gågata i centrum. The Body Shop är som vanligt schyssta och har lovat oss en plats utanför deras butik på Kullagatan. På den lilla gågatan får vi inte plats med vårt tält så det blir informationsdisk och tidningsställ som åker fram, självklart proppfylda med information som väntar på att spridas till nyfikna helsingborgare.

Vi hinner inte ens packa upp allt innan några ungdomar kommer fram och vill köpa knappar och nyckelband. Toppenbra! Genom att bära en knapp med exempelvis texten "Djur är inte mat" eller "Djur har rättigheter" visar man var man står. Det är också ett perfekt sätt att sätta fart på funderingar i huvudet på folk som råkar läsa på ens knapp när man står där på spårvagnen, tunnelbanan eller bussen. Och ju fler tankar kring djurrätt som tänks, desto fortare framåt går utvecklingen mot en mer djurvänlig värld.


Vi passade på att dela ut Djurens Rätts sommarreceptfoldrar denna sommarens sista turnédag. Och trots att denna dag kändes ganska mycket som en höstdag var helsingborgarna pigga på att ta emot dem. De gick åt i en rasande takt. 100 stycken, 200, 300, 400... Underbart! Hoppas nu att veganska rätter får ta lite mer plats på matborden i Helsingborg framöver.

Jag vill passa på att göra en efterlysning! Är du omkring 12 till 25 år (+/- några år... ) och skulle vilja bli aktiv i Djurens Rätt i Helsingborg? Skicka då genast iväg ett mail till Anna, som är kontaktperson för Djurens Rätts ungdomsgrupp i Helsingborg. Mailadressen är [email protected]. Hör av dig med en gång!


image166

Som vanligt hann vi också med en drös intressanta och givande samtal. Jag blir alldeles lycklig i hjärtat av att möta så många intresserade och bra människor. Folk som bryr sig. Så många tar till sig vårt budskap om djuren. De lämnar oss med nya tankar och funderingar. Och med vår tidning och lite veganska recept i en fin Djurens Rätt-påse.


image167

Nu är sommarturnén till ända. Men vi kommer självklart finnas ute på vägarna även resten av året, fram till nästa sommarturné. Vi besöker Landskrona och Ronneby i mitten av september. Och bokmässan i Göteborg får också besök av Djurens Rätt. Och Djurens Dag kommer så klart att firas över hela landet, den 29 september. Och ja, du ser, arbetet för djuren stannar aldrig av. Och vi behöver dig för att se till att det händer ännu mer!

Hoppas vi ses!
Liv Linder
Kampanjcoach
Djurens Rätt
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback