24 juli: Örnsköldsvik

Tidig bilfärd längs E4:an söderut. Gråtung morgon över Örnsköldsvik.

Morgonpigga västernorrlänningar fick turnéns och Kajnins ankomst annonserad i radio Västernorrland kvart över sju. Förutom en snabb överblick över Djurens Rätts arbetsområden, en presentation av Kajnin och tips på vad man kan göra för att hjälpa djuren fick de även, i den arla morgonstunden och alltsammans på fyra minuter, veta hur man bakar en sockerkaka utan ägg.

Lokaltidningen mötte upp på torget och intervjuade Björn medan jag gjorde ett pass som trevlig kanin. 


image85
Kajnin, tidigt på plats på torget i Örnsköldsvik.


image83
Kajnin och ett par av hans vänner.

Roligt, och viktigt för mig som kampanjcoach, var de medlemmar som kom fram till tältet på torget för att hälsa. Och i Örnsköldsvik var ni många som kom förbi! Sådant muntrar upp massor och det är så roligt att träffa er! Även om vi kommer till helt nya städer, där jag inte känner någon sedan tidigare, så känns det alltid bra och lite som hemma när gamla och nya medlemmar kommer fram och pratar. Jag vet att vi är av samma sort och att vi står på samma sida, på djurens.

image84
Medlem som kom förbi och uppmuntrade!

En ung tjej som vi träffade på Kirunafestivalen kom fram nu i Ö-vik och bestämde sig för att bli Djurfadder. Det händer alltmer att vi återser gamla bekantskaper från tidigare festivaler. Jag pejlade in en man med en märkligt bekant grön tröja med texten "Djur är inte mat". Den hade han inhandlat på i Djurens Rätts monter på scoutlägret Jiingijamborii i Skåne. Och nu var tröjan på torget i Örnsköldvik som en vänlig hälsning!

Till sist: pizzatips! Ska det ätas pizza i Ö-vik rekommenderar team nord pizzeria Mamma Mía, ett stenkast från Stora torget. De har alldeles utmärkt delikata veganska pizzor som inte står på menyn men som pizzabagaren svänger ihop på beställning med kronärtskockshjärtan och ruccola, soltorkade tomater och oliver.

Efter pizzan kör vi mot Östersund. Det mörknar hastigare nu, sommarturnén är snart över och det är midnattssolens tid också. Bergen står mörka. Imorgon upp tidigt och flera dagars djurrättspratande ligger framför oss på Storsjöyran.

Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback