23-25 maj: Turné-spark ut!

Helgen 23-25/5 var helgen då Djurens Rätt invaderade den sköna naturen kring Vreten, norr om Örebro. Djurens Rätt-medlemmar från hela vårt avlånga land samlades på en vackert belägen kursgård. I sin som alltid generösa anda var det vår samarbetspartner NBV som ordnade fram dessa schyssta lokaler.



Dagarna bjöd på många inspirerande pass. Till exempel de då biologen Lena Lindström gav oss en riklig dos med info om de svenska djurens situation idag. Hon är verkligen en faktabank, den där Lena. Värsta oraklet. Men givetvis var det förberedelser inför vår (i och för sig redan igångsatta) sommarturné som stod i fokus.


image179

Turnécoacher delade pedagogiskt med sig av sin kunskap om turnén och vad arbete med den innebär. Man fick fräscha upp sina skills i uppbyggande av infotältet och bemötande av festivalbesökare.

image181

Och shit pommes vilka duktiga volontärer det var, alltså! Och just detta är verkligen helt ovärderligt. Varje sommarsamtal som förs kan mycket väl resultera i ett steg närmare ett samhälle där djur respekteras som individer. Sedan gör det inget heller om vi blir fler medlemmar i Djurens Rätt. Utan stödet från alla tusentals medlemmar hade den här helgen inte blivit av. (Signa upp som medlem idag!) Och det märks att sommarturnén lönar sig. Big time. Men allt annat vore rent förunderligt då vi ju faktiskt når ut till hundratusentals människor!




Cred till duktiga Liv Linder, till vardags kampanjcoach för Djurens Rätt, som slet i köket under helgen! Bland annat serverades vi kladdkaka med havrevisp och hennes berömda kokosmjölksgryta med kryddig tofu och risnudlar. Yummie!

// Tina Hogevik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback